Al in 1644 wordt er in de Goese kronieken geschreven over Brouwerij De Gans. Deze was gelegen aan de Wijngaardstraat. In 1895 zwaaide Maria Stieger, weduwe van Seraphinus de Meulmeester de scepter over Brouwerij De Gans. De brouwerij was inmiddels een erg moderne stoombrouwerij geworden. Ze zette de zaak voort met haar tweede echtgenoot, Henricus Leygraaff, die ook bierbrouwer van beroep was. Volgens het gemeentearchief werd Brouwerij De Gans opgeheven in 1902.

Van recenter datum was er ook een Brouwerij De Gans te Goes: 1988-2001. Het was één van de eerste nieuwe generatie bierbrouwerijen. Het had mooie koperen ketels met een capaciteit van 100 liter. Het bijzondere aan de begindagen van deze brouwerij was dat er accijns betaald werd per etiket. Deze etiketten werden door de douane, per etiket afgestempeld. Dit bedrijf was in handen van Ad en Corrie Schoenmakers.

En nu is er dus een kleinere versie: Brouwerij Het Gansje. We brouwen batches van 20 tot 40 liter ter plaatse in ons proeflokaal in het hartje van Goes. We zijn gevestigd in de Magdalenastraat 9.